"תופרים לך חליפת בטיחות"

תקנות עבודה בגובה לחיים בטוחים

דף הבית » מאמרים » תקנות עבודה בגובה לחיים בטוחים

עבודה בגובה היא עבודה בכל מקום שהוא מעל לקרקע ובו אדם יכול להיפצע כתוצאה מנפילה מגובה זה. עבודות נפוצות בגובה יכולות להיות עבודה על גגות, ניקוי חלונות ובניינים, עבודה באתר בנייה, עבודה עם סולם, עבודה על עצים, עם מנופים ועוד.

עבודה בגובה נחשבת מאז ועד היום לסיכון הגדול ביותר לפציעות קשות ואפילו מוות בעובדים, לכן הוגדרו תקנות עבודה בגובה המסייעות לשמור על בטיחות העובדים גם במצבים מסוכנים במיוחד, ועל ידי כך להימנע מאירועים הרי אסון, לשמור על עצמם ועל יתר העובדים.

מה על העובדים לעשות?

על העובדים לוודא שהם עובדים בצורה המתוכננת ומפוקחת היטב, ומתבצעת ביעילות בהתאם ליכולות, לידע ולניסיון של כל העובדים ולתכנון שהוחלט מבעוד מועד.

לפי תקנות עבודה בגובה העובדים חייבים להשתמש בסוג הנכון של ציוד תוך כדי העבודה, בכדי להבטיח הגנה מיטבית מפני נפילה.

על העובדים בגובה לנקוט במשנה זהירות ובגישה בריאה באשר לאופן שבו הם מתנהלים במקום העבודה. כאשר עובדים פועלים לפי תקנות עבודה בגובה ביעילות, הם מבצעים משימות בשיטה שהיא יחסית נטולת סיכונים ומגדילה את הסיכויים שיוכלו לסיים את יום העבודה בשלום.

אמצעי שליטה ובקרה

ראשית, על העובדים להכיר תקנות עבודה בגובה ולהצליח להעריך ביעילות את הסכנות עמן הם עשויים להתמודד על בסיס יומיומי. כל סיכון של עבודה בגובה מעריכים לפי מספר משתנים: הגובה שבו יש לבצע את המשימה, משך ותדירות הביצוע של המשימה והמצב שבו נמצא המשטח שעליו עובדים בגובה. גג רעוע של קומה 20, לדוגמא, מציג סכנה גדולה בהרבה לעומת גג יציב של קומה ראשונה.

לפני שהעובדים מתחילים, חשוב להכיר תקנות עבודה בגובה שקריטיות לבטיחותם:

  • יש להתחמק מעבודה בגובה כאשר ניתן
  • במידה ואין ברירה וחייב לעבוד בגובה, יש לנסות ולהימנע מנפילות ככל האפשר על ידי שימוש בציוד מגן איכותי והשתדלות לעבוד על משטחים שכבר עבדו עליהם בעבר וידוע כי הם יציבים ובטיחותיים
  • יש להשתדל ולהקטין את מרחק הנפילה במידה ותתרחש על ידי שימוש בציוד מגן, במיוחד כאשר מדובר בסיכון שלא ניתן להימנע ממנו

בכל תקנות עבודה בגובה תמיד מומלץ לנסות ולנקוט בצעדים שמסייעים להגן על כל העובדים יחד, ולא רק על עובד אחד בשטח וכמובן לערוך הדרכת עבודה בגובה.

הגנה קולקטיבית מצריכה שימוש בציוד מגן איכותי ומתן תשומת לב קבועה לכל העובדים בשטח, בכדי לוודא שהם מוגנים. במידה ואחד העובדים מאתר סכנה, עליו להתריע עליה בפני כל העובדים מבעוד מועד, בכדי להבטיח שיימנעו ממנה.

העשה ואל תעשה של תקנות עבודה בגובה

עשה…

 

  • כמה שיותר עבודה בקרקע
  • שיטה שמבטיחה שעמה כל העובדים יעלו לגובה בבטיחות וגם ירדו ממנו ביעילות
  • שימוש בציוד מגן איכותי, מתאים ונוח שחזק מספיק עבור העבודה ותחזק אותו על בסיס קבוע
  • בחינה של צעדים שיש לנקוט בכדי להבטיח את בטיחות העובדים, במיוחד לצד משטחים שבירים
  • שיקול מראש של דרכי פינוי ופרוצדורות הצלה אידיאליות

אל (תעשה)…

 

  • שימוש רב בסולמות – סולמות לא יציבים מטבעם, לכן כדאי לשקול שימוש בהם ולהפחית אותו למינימום. אם העובדים שלכם מתכוונים להעלות ציוד כבד לגובה, כדאי לשקול ולהעריך את בטיחותם בעודם נושאים משא כבד. בנוסף, כדאי ואף מומלץ לוודא שהסולמות שעמם אתם עובדים הם בטיחותיים ואיכותיים ככל האפשר, כדי להקטין את הסיכוי לפציעה או נפילה ככל האפשר
  • ניסיון להגיע אל הסולם מרחוק – תמיד הגיעו למצב שאתם במרחק של אחיזה נוחה
  • תניחו את הסולם כנגד משטח חלש
  • תשתמשו בסולמות בעבודות שמצריכות הרמה של משא כבד, אלא רק בעת משימות קצרות של עד לחצי שעה שמצריכות הרמה של משא קל יחסית
  • תתנו לעובדים שלא מוכשרים בעבודה בגובה לעלות לגובה מסוכן

תקנות עבודה בגובה מסייעות לשמור על בטיחות העובדים. הקפידו ליישם אותן בכל שלב במהלך העבודה בכדי למנוע פציעות ולהציל חיי אדם.

השאירו פרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם